Skip to main content

Desde ésta misma mañana,hemos alcanzado un acuerdo de colaboración con la Fundació Esclerosis Múltiple.

Hemos alcanzado un acuerdo,para el patrocinio y como no,para tratar de ayudar en lo humildemente posible a la investigación contra ésta enfermedad.

Muy pronto os daremos más información y el enlace de la Fundacón.

Os adjuntamos minformacón de su página….os animamos a DONAR y colaborar.

GRACIAS.

IMG_5177

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la transmissió dels impulsos nerviosos.

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària. El sistema immunitari, que normalment ens protegeix de les malalties, reacciona contra la mielina del sistema nerviós central. Si la mielina és destruïda o malmesa, la comunicació neuronal es retarda o s’interromp i  apareixen els símptomes, que són amplis i variats i que afecten de manera diferent a cada persona. Entre els més comuns hi ha la fatigala debilitat, trastorns visuals i problemes d’equilibri, entre d’altres.

L’esclerosi múltiple és la segona causa de discapacitat neurològica en persones d’entre 20 i 40 anys i afecta més a les dones que els homes. Un 70% de les persones amb EM són dones, i el 30%, són homes. Es calcula que a l’Estat espanyol, hi ha 46.000 persones que pateixen esclerosi múltiple, 7.000 a Catalunya.

Es desconeix què origina l’esclerosi múltiple però els investigadors creuen que la causa podria estar relacionada amb la interacció de diferents factors genètics i ambientals. Sí se sap que l’esclerosi múltiple no és contagiosa, ni hereditària ni mortal. La seva evolució és diferent en cada persona i hi ha diferents tipus d’esclerosi múltiple.

Les lesions de l’esclerosi múltiple poden produir-se arreu del sistema nerviós central i això fa que les seves manifestacions també puguin ser múltiples. Els símptomes poden variar enormement d’una persona a una altra i a més també diferiran en funció del tipus d’esclerosi múltiple que el pacient pateixi.

Alguns símptomes freqüents:

Altres símptomes poden ser:

Hi ha dos pilars fonamentals i complementaris en el tractament de l’esclerosi múltiple: el  farmacològic i el rehabilitador. Malgrat que l’esclerosi múltiple és una malaltia encara molt desconeguda, en els últims anys hi ha hagut un canvi substancial en la seva evolució gràcies a l’aparició de nous fàrmacs que aconsegueixen modificar-ne el curs. Aquests medicaments són més eficaços si es prenen immediatament després del diagnòstic, abans que la malaltia hagi evolucionat i causat danys significatius al sistema nerviós.

El tractament modificador aconsegueix reduir la freqüència i severitat dels brots i disminuir la formació de noves lesions al cervell i a la medul·la espinal.

El tractament agut accelera la recuperació dels símptomes després d’un brot però no modifica l’evolució de la malaltia a llarg termini. En els tractaments aguts es fan servir corticoides.

El tractament simptomàtic té com a objectiu tractar els símptomes que s’associen a la malaltia i millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.

Per a més informació.   Fem.es

Deja una respuesta

0
    0
    Tu Carrito
    Tu carrito esta vacíoRegresar a la tienda